En blogg om mitt liv

En blogg om mitt liv

Mumbai

Indien 2014Posted by olabandooola Mon, December 08, 2014 17:48:17
Hej allesammans!

Jag ligger här på ett dyrt 4-stjärnigt hotell i Mumbai och jäser efter en mixed grill middag på taket på deras överprisade lyxrestaurang, det kostade 137 kr för två öl och grillspett. Hutlöst :D

Resan från Stockholm gick (relativt) bra, kollektivtrafiken från Centralen tar visserligen 45 minuter, men kostar 25kr istället för vad nu arlanda express tar, så jag rekommenderar verkligen buss 593 om man åker mitt i natten, på dagarna är det tydligen pendeltåg.

Flög först till Istanbul, där blev det en jobbig väntan på Mumbaiflyget, landade kl 1130 och Mumbaiflyget gick klockan 1930, så det var drygt, speciellt när det fanns så lite sittplatser och så dåligt med uttag för laptop och telefon. Det flesta av flyplatspersonalen var radiostyrda, gick och kollade i sina telefoner konstant, till och med flyplatspolisen. Trist flygplats.

Väl framme i Mumbai blev det så lång väntetid på bagaget att jag missade mitt anslutningsflyg, hade tight med tid, men som tur var ringde jag JET AIRWAYS kundtjänst från arlanda eftersom jag visste att det skulle bli tight - detta visade sig vara räddningen.

Kundservice på Mumbai flygplats var extremt otrevlig och menade på att detta var mitt eget fel, det fanns tid kvar att boarda flyget, men hon vägrade. Var grymt förbannad då jag trots allt hade ringt och meddelat deras kundtjänst att jag eventuellt kunde bli sen, missade checkin med 20 minuter, då fanns det 70min kvar till det att planet lyfte. Efter cirka 2 timmars Sverker-tjafs och missat flyg löste högsta chefen en biljett till mig gratis som annars hade kostat mig 19.000 rs (2290kr) och spräckt budgeten kapitalt.

Nu ska jag boka om första natten i Port Blair, kommer en dag senare, men men, kom dit utan fler kostnader än hotellet/maten/transfer här.

Bilder finns på http://instagram.com/olabandooola/

Ha det bra, lämna gärna kommentar!

// Ola


  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by mum Fri, December 12, 2014 15:44:18

Hej sonen!
Hoppas allt är bra med dig och att du sluppit mer strul.
Att du parkerade bilen hemma hos Peter visade sig vara tur...ett gäng ungdomar roade sig nämligen på lördagskvällen med att bränna bilar i Rågsved. Det såg ut som om det var på gatan där du brukar parkera. Du kanske redan har fått rapport om detta , det har ju gått några dagar sen det hände.
Annars är det som vanligt här hemma, grått och trist. Vi väntar på stormen Alexander som skall komma in under lördagen så då får Luciorna hålla i sina kronor...men det bli kanske lugnt på stan tack vare det.
Ha det nu så bra och var rädd om dig. Kram från mamma !

Posted by Loppan Tue, December 09, 2014 17:36:28

Jag förstod nästan att du åkt (du sa när men mitt minne) när jag inte fått svar på två sms och då gick jag hit.

Nice att du inte spräckte budgeten så där på en gång :) och gradantalet är säkert mer nice än här.

Nu kopplar du väl bort tokiga Svedala från hjärnkontoret och bara softar och laddar batterierna tills du kommer hem tycker jag hälsar Demokrasisten