En blogg om mitt liv

En blogg om mitt liv

Gudruns Ö?

Indien 2014Posted by olabandooola Tue, December 23, 2014 13:49:52

Här på Long Island är det ungefär 2000 som är skrivna, varav cirka 600 bor på ön i verkligheten, detta eftersom de flesta arbetar i Port Blair eller annan större stad för att få in pengar till familjen, de boende arbetar med enklare arbeten såsom jordbruk eller fiske. I detta ö-samhälle är det kvinnorna som bestämmer, de sköter grovjobbet. Det bygg och reparationsarbete som görs på Blue Planet Resort görs uteslutande av kvinnor. På morgonen hörs Motis vrål, det är hon som är byggbasen, hon ropar till de andra kvinnorna att det är dags att starta arbetspasset genom att skrika ut ett speciellt kall, sedan träffas de på bestämd punkt och går till arbetet tllsammans. Dessa starka kvinnor muckar ingen med. Kvinnorna är klädda traditionellt i guldsmycken och sari, men utför de mest hårda jobben du kan tänka dig, igår så lagade de till exempel vårt stampade jordgolv här i restaurangen med deras bara händer. Imponerande att se traditionellt arbete in action, lika enkelt som självklart. Matriarkata samhället regerar här, FI och Gudrun Schyman hade älskat Long Island.

Gick en långpromenad till Laligit Beach, den promenanden tar cirka 1,5 timme och går rakt igenom djungel och jordbrukslandskap, på vägen får man träffa buffel, orm och ödla. Tyvärr har det blåst för mycket till havs så det går inte att snorkla, sikten i vattnet är noll och vågorna är för höga. Stranden var fin och så men det var strömt och för mycket vågor. På vägen hem så bet sig en blodsugande igen fast i min fot, de har ett blodförtunnande medel i sig så det blöder rätt bra efter ett bett.

Åker i morgon mot en mer party-ö som heter Neil Island, det var helt rätt att starta här, varva ned lite och komma till ro, både i sinnet och framförallt att vara helt bortkopplad från resten av världen.

Tillvaron på Long Island går ut på att göra så lite som möjligt, prata med ägarinnan och hennes son samt gäster, dricka iskaffe, chai, äta. Det funkar.

För bilder se http://instagram.com/olabandooola  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by mum Tue, December 23, 2014 17:28:25

Hej sonen!
Vad långt borta du är....en helt annan värld som det verkar. Men det tycks som om du har det bra och får vara med om en massa. Lite oroliga blev vi när det dröjde mellan dina bloggar men fick via Mats reda på att det var si och så med internetanslutningen.
Nu står Julen inför dörren och jag är mellan två arbetspass, åker så fort jag vaknat till Stureby imorgon julafton och firar. Saknar dig !
Skriver mer senare men önskar dig nu en GOD JUL , var rädd om dig ....kramar från mum !